Participació

Explica’ns la teva experiència, accions projectes que has portat a terme i/o que s’estan desenvolupant en aquests moments, aquesta informació ens servirà de base pel treball a desenvolupar durant el Fòrum presencial, a part de veure’s reflectida sobre un mapa.

Què és el que trobes més interessant al realitzar un projecte utilitzant l’estratègia de participació per tal de transformar el territori? Què s’està fent al teu territori, a través de processos participatius, per tal de transformar-lo de forma positiva tenint en compte els principis de desenvolupament sostenible?  Digues 3 punts que destacaries d’aquest àmbit. Posa un enllaç del projecte/acció a on es visualitzi el que s’està fent.

Anuncis

One thought on “Participació

 1. A Barcelona existeix el PEP – Pla d’Energia Participatiu Sant Martí, La Verneda i La Pau. No ho conec en detall, però per la informació que m’ha arribat crec que pot ser un bon exemple d’experiència de transformació del territori a través de la comunitat.
  És un grup veinal que porten a terme un procés participatiu obert amb la complicitat i col·aboració de moltes entitats. Elaboren propostes d’actuació per posar en pràctica en els seus barris. L’objectiu és aconseguir uns barris dissenyats a escala humana, des de la responsabilitat i la proactivitat, des del diàaleg i a la recerca del consens; fonamentats en el suport mutu i el treball en xarxa i gràcies a la conscienciació del seu veïnat, fer-lo participar des de la planificació del projecte a la realització d’activitats.
  Hi ha 6 grups de treball en xarxa:
  – auditories energètiques veïnals, PEP iso
  – dinamització comunitària, Pati La Pau
  – economia local, xarxa comunitària
  – alimentació, hort comunitari
  – educació, sensibilització
  – mobilitat, PEP dalera
  El grup motor del projecte està format per: Eco-Union, Barcelona en Transició, IGOP-UAB, Agència de l’Energia de Barcelona, RaonsPúbliques, Escola La Pau, AMPA La Pau, Xarxa Comunitària La Verneda Sant Martí, Música Zero, Biciclot, Espai Ambiental, sant martí la verneda en transició, Ecoserveis. Amb el suport de la Secretaria Tècnica de l’Agenda 21 de BCN i el Districte de Sant Martí.
  Més informació: http://plaenergiaparticipatiusantmarti.wordpress.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s