Associacionisme

Explica’ns la teva experiència, accions i/o projectes que has portat a terme o que s’estan desenvolupant en aquests moments, aquesta informació ens servirà de base pel treball a desenvolupar durant el Fòrum presencial, a part de veure’s reflectida sobre un mapa.

Què és el que trobes més interessant de l’associacionisme com a estratègia per a transformar el territori? Què s’està fent al teu territori, a través de l’associacionisme, per tal de transformar-lo de forma positiva tenint en compte els principis de desenvolupament sostenible?  Ressalta 3 punts forts que creus que s’han de tenir en compte. Posa un enllaç del projecte/acció a on es visualitzi el que s’està fent.

Anuncis

3 thoughts on “Associacionisme

  1. Hola! A nivell comunitari, conec de manera no presencial el cas de la regió de Bristol, una ciutat/regió amb comerç just,que treballa amb objectius com la sostenibilitat, ecologia, i igualtat. Us deixo el link, tot i que és molt possible que ja n’estigeu assabentats! Gràcies per la vostra feina.

    http://www.sustainablebristol.com/

  2. El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB, http://www.coamb.cat/), creat l’any 2003, agrupa a data d’avui un miler de professionals del medi ambient i altres persones adherides, i té com a missió projectar a la societat el perfil i el paper dels ambientòlegs i promoure el respecte al medi ambient entre la societat.

    Els ambientòlegs es caracteritzen per ser professionals amb capacitat de visió àmplia, interdisciplinar i transversal en el tractament de les qüestions ambientals, per tal de resoldre-les de forma precisa i eficaç amb els recursos. Una de les atribucions de la professió de l’ambientòleg és la sensibilització, l’educació i la comunicació ambiental orientades cap a la sostenibilitat, el desenvolupament i la cooperació. És, en aquest sentit, que podem dir que els ambientòlegs són un agent que, amb major o menor incidència segons la tasca específica que realitzi, educa per a la sostenibilitat.

    Destacar també que una de les tasques importants del COAMB és la formació. Aquesta no només es dirigeix als seus col.legiats, sinó també a empreses, entitats i a la societat en general, per tal de facilitar la formació continua i l’actualització de coneixements de les persones. En l’àmbit específic de l’educació ambiental, durant els mesos d’octubre i novembre de 2012, el COAMB, amb col.laboració del departament de Didàctica de la Matemàtica i les Ciències Experimentals de la UAB i la Societat Catalana d’Educació Ambiental, va portar a terme la 1a edició del “Curs d’Educació Ambiental: Introducció als conceptes pedagògics i didàctics i experiències a Catalunya”
    (http://www.coamb.cat/index.php?contingut=36&id=99&amplia=99).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s